среда, 5. август 2009.

Ti si moj majstor za poljupce :*



Poljubac je najčešće pokazatelj simpatija, nežnosti, i dopadanja. To je svojevrsno obećanje sreće, jedan novi početak. Prvi poljupci daju prostora za maštu, i za "leptiriće u stomaku". Ljubljenje je proglašeno i za najbolji afrodizijak, bolji čak i od morskih i mahunastih plodova, jer pljuvačka sadrži hormon koji budi seksualnu želju. U pričama iz "1001 Noći" pljuvačka je "nektar koji može da ugasi i najveću žeđ". Mnoge prostitutke pristaju na seksualni čin, ali ne i na ljubljenje, a to da se ljubljenje smatra najintimnijim činom podupire činjenica da su usta, od svih erogenih zona, najbliža mozgu, centru mišljenja i osećanja. Nemojte se čuditi ako ste postali "zavisnik od poljubaca" (kao ja), jer prilikom ljubljenja telo luči supstance koje katkad mogu biti jače i od morfijuma, te mogu izazvati izuzetnu euforiju pa čak i halucinacije. Poljupci mogu biti erotski, romantični, nežni, prijateljski, zaštitnički, posesivni. U prvom delu Kamasutre, indijske knjige o umeću ljubavi, do detalja su opisane različite vrste poljubaca, ugriza i zagrljaja koji ljubavnike čini srećnim i upućuju ih u uživanje. U raznolikosti poljubaca leži i njihova lepota, pa za svaku emociju koju hoćemo da ispoljimo postoji i odgovarajući poljubac.

Prijateljski poljubac - Poljubac u obraz kojim nekome prećutno pokazujemo da nam se sviđa.

Eskimski poljubac - Da biste nekome poklonili ovakav užitak nežno protrljajte nosem o nos.

Poljubac u prste - Jagodice prstiju su vrlo osetljivi delovi tela, prepuni nervnih završetaka. Možete ih ljubiti i sisati, ali nemojte se začuditi ako vaš partner, nakon ovakve stimulacije, bude želeo nešto više od ljubljenja.

Leptir - Na samo par milimetara udaljenosti od partnera otvarajte i zatvarajte oči dodirujući partnera trepavicama, treptaji će ga pogoditi pravo u srce.

Poljubac u stopalo - Vrlo romantičan i erotičan gest, ali nekome može smetati jer je ljubljenje stopala oduvek bio pokazatelj poniznosti i inferiornosti onoga ko ih ljubi.

Poljubac u čelo - Majčinski poljubac prepun nežnosti koji vraća bezbrižnost detinjstva. Žene uživaju kada im njihov partner pokloni ovakvu nežnost, jer se nakon nje osećaju voljeno i zaštićeno.

Francuski poljubac - Ljubljenje jezikom, raširenih usana. Ovakvim poljupcem razmjenjujete dah, izvor života, i hormone putem pljuvačke. Zbog toga je francuski poljubac, takozvana "žvaka", intiman i akterima pruža izuzetnu seksualnu stimulaciju.

Poljubac u ruku - Džentlmeni starog kova, kao i oni koji bi želeli tako da se prikažu, prilikom pozdrava nežno dotaknu žensku šaku.

Poljubac sa udahom - Dok se ljubite udahnite vazduh iz partnerovih usta, jer, kako se kaže, partneri koji razmene dah ostaće zauvek zajedno.

Sisanje i grickanje usana - Dok ljubite svog voljenog pažljivo usisajte njegove usne. Ovaj poljubac može da bude veoma uzbudljiv, pod uslovom da ne preterate u svojim strastima. Ne zaboravite da to što grickate i sisate ne može nanovo da izraste - stoga čuvajte usne svog partnera. Da neko želi da mu bolno osakate usne stavio bi ih u vakumski usisivač a ne u vaša usta.

Poljubac u vrat - nežno poluotvorenim usnama i jezikom prelazite preko partnerovog vrata. Posebnu pažnju posvetite donjoj strani uha koja se spaja sa kožom lica.

Poljubac u razgovoru - Ako ljubite partnera dok vam on nešto objašnjava to može i vama i ostatku sveta delovati veoma simpatično, ali pripazite, niko ne voli da mu zapušavate usta dok pokušava nešto da vam kaže.

Poljubac u oko - Držite partnerovu glavu s obe ruke i polagano je mičite u smeru u kom želite da ide vaš poljubac. Nežno poljubite partnera u zatvorene očne kapke, a potom ga privijte na grudi i čvrsto zagrlite.

"Francuski" poljubac stavlja u pogon čak 29 mišića! Jedan običan poljubac izaziva reakcije od korena kose pa do vrhova nožnih prstiju, navalu adrenalina u krvi, ubrzavanje pulsa sa 70 na 150 otkucaja u minutu... Tako se prilikom samo jednog poljupca izgubi oko 12 kalorija, ali često ljubljenje ubrzava metabolizam te se kalorije tope same od sebe. Poljubac deluje kao vakcina ili lek zato što prilikom ljubljenja razmenimo 9 mg vode, 0,18 g organskih materija, 0, 711 mg masnih materija, 0, 45 mg soli i više od 250 bakterija. U svakom poljupcu ima dosta prirodnih anitbiotika, dugotrajno ljubljenje ojačava imunitet, a mozak u toku ljubljenja luči supstancu koja smanjuje bol tj. deluje kao anestetik. Neki lekari preporučuju ljubljenje jer se razmenom mikroba potpomaže varenje. Međutim, kako su otkrili naučnici sa Univerziteta Lafajet u Pensilvaniji, ljubljenje utiče i na nivo hormona koji su odgovorni za stres i sreću. Naučno je potvrđeno da svi parovi koji razmenjuju strasne poljupce osećaju uzbuđenje, ali i psiho-fizičko opuštanje kao rezultat niza hemijskih procesa u organizmu. Istražvanje je pokazalo da ženama treba malo više od samog poljupca kako bi se dogodila ista hemijska reakcija kao kod muškaraca. Ako je verovati naučnicima, ženama osim poljubaca treba i romantična atmosfera, muzika, malo erotike ili nešto slično.Na istraživanju je radio tim profesorke Vendi Hil. Ispitano je 15 parova, kod kojih je utvrđeno da poljubac u usta utiče na hormon kortizol i oksitocin. Ljubljenje prouzrokuje pad kortizola, horomona stresa kako kod muškaraca tako i kod žena, dok nivo oksitocina, "hormona sreće", raste samo kod muškaraca."Ova studija pokazuje da je ljubljenje mnogo kompleksnije nego što se mislilo", rekla je profesorka Hil. Naučnicima još uvek nije jasno kako dolazi do takve hemijske reakcije u ljudskom telu, ali veruju da je podstiču feromoni, koje telo ispušta kako bi seksualno privuklo drugu osobu. Najosetljivija mesta za poljupce, na ženskom telu su: vrat, uši, usne, grudi, perineum (oblast između vagine i anusa), klitoris, zadnji deo kolena, unutrašnjost ruku, butina i dlanova. Muškarci najviše uživaju kada osete usne na svojim usnama, jeziku, čelu, vratu, ušima, bradavicama, pupku, kukovima, prstima, leđima (zapravo, kičmenoj moždini), unutrašnjem delu butina, nožnim prstima, i genitalijama.


Zašto žene varaju?


Žene sa urođenim visokim nivoom hormona estrogena imaju potrebu da se svakodnevno ljube, a alp nemaju stalnog partnera ili on nije u stanju to da im pruži - onda ga varaju, pokazalo je istraživanje sprovedeno u Americi, a objavljeno u britanskom časopisu "Biološka pisma". Tim naučnika Univerziteta u Teksasu, na čelu sa psihologom Kristinom Durante, izračunao je nivo hormona kod 52 žene starosti između 17 i 30 godina, koje ne uzimaju kontraceptivne pilule. Pokazalo se da su one sa povišenim nivoom estrogena promiskuitetne, kao i da su neretko lepše i privlačnije od ostalih žena. Takođe, te dame su narcisoidne, oblače se provokativno, pridaju više pažnje svom izgledu nego one dame sa nižim nivoom estrogena, i imaju jak libido.Dakle, ako ne možete da se uzdržite od flerta, koketiranja ili seksa za jednu noć, ne brinite, niste vi krive. Protiv prirode se ne može, zar ne? ;)

Нема коментара:

Постави коментар